«Загублений острів. Книга репортажів з окупованого Криму» - це збірка репортажів з Криму, куди журналістка Наталя Гуменюк їздила протягом 2014 - 2019 рр. У програмі Андреаса Умланда «Політична україністика» вона розповіла, як народилася ідея створення книги.

«Я працювала в Криму з початку війни з Росією, з перших днів анексії і «референдуму» і, практично, кожен рік приїжджала до Криму. Я бачила, як змінюється острів. До цього я писала репортажі з Близького Сходу і війна в моїй країні, напевно, - більш болюче питання. Весь час здавалося, що потрібно щось, що інші не знають, потрібно зібрати цей матеріал», - говорить вона.

Після п'яти років анексії Криму журналістка зрозуміла, що ця подія стала віхою.

«Час минув і можна зрозуміти, що щось явно змінилося, і цей процес змін життя Криму і життя героїв не те, що повинно бути описано. Мені здавалося, що якщо я вже зустрілася, якщо я вже їздила (а, на жаль, не дуже багато журналістів працювало на місці) - я повинна ці історії розповісти», - каже авторка.

«Якщо в перший рік здавалося, що це скоро закінчиться, то з кожним роком ставало все більш зрозуміло, що є якийсь повзучий процес русифікації, витіснення населення, іншого законодавства і звикання. Про Крим ніби забули: окупація відбулася, нічого не змінюється, ну, ще один політв'язень, ну, ще три, чотири», - зазначає Гуменюк.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Романченко зазначив, що Крим Україна може повернути лише у двох випадках.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Мокан розповів, чи буде ефективною Кримська платформа.