Проект закону №5600 про запровадження нового акцизу для «зеленої» енергії станом на кінець липня не отримував погодження Державної регуляторної служби (ДРС).

Про це повідомила Українська Вітроенергетична Асоціація з посиланням на лист ДРС.

«Підготовлений урядом проект закону (№5600 – прим.) прямо порушує взяті перед інвесторами в ВДЕ зобов’язання в рамках підписаного Меморандуму про Взаєморозуміння та фактично скорочує розмір “зеленого” тарифу на додаткові 3,2%, законопроект ще й досі не отримав погодження Державної регуляторної служби України», - йдеться в заяві Асоціації.

В Асоціації заявили, що проект закону, яким передбачено незаконне на її думку введення акцизного податку на зелену енергію навіть не надходив до ДРС, що є порушенням закону про засади державної регуляторної політики.

«Українська вітроенергетична асоціація звернулась до ДРС з проханням довести до відома профільний Комітет Верховної Ради України (Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики) про неможливість його розгляду, схвалення і, відповідно, винесення на розгляд Верховної Ради України та вчинення всіх інших/подальших дій в рамках законотворчої процедури, без врахування рішення Державної регуляторної служби України щодо регуляторного впливу зазначеного проекту Закону», - йдеться в повідомленні УВА.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Нагадаємо, Кабінет міністрів на початку червня зареєстрував законопроект №5600 щодо внесення змін до Податкового кодексу, яким, серед іншого, пропонується ввести акцизний збір на зелену енергію в Україні за ставкою 3,2%. 1 липня цей законопроект був підтриманий в парламенті у першому читанні.

5 липня профільні асоціації відновлюваної енергетики заявили, що наміри Кабміну запровадити акцизний збір на зелену електроенергію є порушенням наданих раніше гарантій державою та порушенням зобов’язань перед міжнародними інвесторами.