Політолог-міжнародник Максим Ялі у своєму блозі «Контрольний удар» розповів, чому на міжнародній арені потрібне розуміння психології суперника, а також пояснив важливість відсікання емоційної складової при прийнятті рішень.

«Для того, щоб зрозуміти наміри і плани противника, необхідно хоча б спробувати поставити себе на його місце. Це є неодмінною умовою успішної гри в шахи, наприклад. Гра, в якій необхідно думати стратегічно і прораховувати ходи суперника», - каже Ялі.

Він навів аналогію з шахів: різниця між другорозрядником і міжнародним майстром полягає, умовно, в тому, що перший може прорахувати ходи суперника на кілька ходів від сили, другий - на 6-7 і більше, в залежності від положення фігур.

«Так і в геополітиці - виграє той, хто має не тільки кращі позиції і «фігури», але і може прорахувати можливі ходи суперників. А для цього вкрай необхідно знати їхню психологію, звички, схильності, слабкості і так далі», - вважає Ялі.

Політолог зазначив, що ще одним важливим критерієм прийняття правильних рішень в будь-якій ситуації є відсікання емоційної складової при їхньому прийнятті. Знову звертаючись до прикладу шахів, він розповів, що в їхній історії є безліч прикладів, коли більш майстерний гравець програє слабшому супернику, у якого вигравав безліч разів до цього через один – два неправильні ходи, зроблені поспішно.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, на думку політолога Максима Ялі, серія звільнень і призначень, яка нещодавно відбулася у силовому блоці - це правильне рішення.

Також Знай.ua повідомляв, що В СБУ офіційно відмовилися від "викрадення" екссудді Миколи Чауса, який переховувався в селі.