На думку політолога Максима Ялі, серія звільнень і призначень, яка нещодавно відбулася у силовому блоці - це правильне рішення. Про це він розповів у своєму блозі «Контрольний удар».

За словами ведучого, всі звільнені і призначені у силовому блоці мають спільні риси. До перших він передусім відносить таких людей, як Аваков: достатньо самостійних, аби бути гравцями, але недостатньо лояльних, аби їм це дозволити.

Окрім цього, каже Ялі, до цієї групи можна віднести таких осіб: «В більшості своїй «токсичні» фігури, які мали високий антирейтинг в суспільстві або були замішані в корупційних скандалах і провалах спецоперацій». Він зазначає, що натомість новопризначені генерали ЗСУ, міністри і керівник зовнішньої розвідки не були учасниками скандалів, вони професіонали і їм довіряє президент.

Принагідно політолог нагадує про провальне викрадення судді Чауса в Молдові, через що ексглаву зовнішньої розвідки почали вважати «цапом відбувайлом». З іншого боку, каже експерт, Литвиненко – професіонал і має гарну репутацію, але новина була доволі резонансною і послужила негативним піаром.

Інші звільнені, пояснює Ялі, - це просто люди, які не змогли виконати завдання: не змогли збільшити надходження до бюджету від боротьби з контрабандою. «За два роки так і не сталося перенаправлення потоків з кишень «умілих ділків» і корумпованих чиновників на кордоні до держбюджету», - констатує ведучий.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів про головний концепт, який сформував ідеологію ліберальних демократів.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі назвав причини пізньої дати візиту Зеленського у Вашингтон.