Політолог-міжнародник Максим Ялі у програмі «Романенко. Бесіди» розповів, чому Джо Байдена вже не можна назвати зразком демократів.

«Коли Обама перемагав у 2008 році, він поставив у свою адміністрацію на високій посаді Джозефа Ная молодшого, автора концепту «софт-пауер», м'якої сили, по якій безліч було книг написано, і це був головний концепт, який сформував ідеологічно демократів ліберального крила», - розповів Ялі.

За словами політолога, ця політика реалізувалася при Обамі, коли Джо Байден був Віце-президентом. При цьому, зазначає Ялі, багато що змінилося в реалізації внутрішньополітичної та загальносвітової повістки.

«Байден вже фактично реалізує повістку Трампа. Принаймні по зовнішній політиці. І взагалі ця грань між республіканцями і демократами стерлася», - заявив експерт.

За його словами, республіканці споконвічно були прихильниками так званої «реальної політики», і у них був пріоритет національних інтересів, а демократи, особливо, починаючи з 70-х років минулого століття, йшли на вибори з пріоритетом загальнолюдських ліберальних цінностей, боротьбою за демократію. Це, зазначає політолог, було їх головною відмінністю, вони це постійно концептуалізували і навіть нав'язували свої цінності іншим країнам.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

«Зараз Байден як реаліст-прагматик. Це точно не той зразок, межі стерлися», - заявив Ялі.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Ялі назвав причини пізньої дати візиту Зеленського в Вашингтон.

Як повідомляв Знай.ua, Бортник розповів, про що домовилися США і Німеччина в новій декларації.