Якою була внутрішньополітична причина того, що датою візиту президента Зеленського у Вашингтон обрали передостанній літній день? На це питання відповів політолог-міжнародник Максим Ялі у програмі «Романенко. Бесіди».

Як розповідає політолог, у США почалася активна критика президента Байдена. Цю хвилю, зазначає він, підняли республіканці через угоду з Меркель і Будапештський меморандум-2. Загалом, каже Ялі, республіканська партія переконана в тому, що останні дії Байдена – це чиста зрада національних інтересів США, і журналісти відповідних ЗМІ вже навіть говорили про імпічмент президенту.

За словами експерта, призначення такої пізньої дати візиту Зеленського у Вашингтон має кілька причин. «Одна з головних - внутрішньополітична причина, що Конгрес буде знаходитися у відпустці», - зазначає він. З іншого боку, каже Ялі, українські партнери з демократичного табору вже вимагають від Байдена прийняти Зеленського швидше.

Окрім цього, зауважує політолог, на рішення Вашингтону вплинули й останні дії української влади. «Заява про «розворот в Азію» - це ще одна з причин. Звичайно, це був сигнал Вашингтону», - підкреслює Ялі. Він пояснює, що заяву про Схід зробили не через МЗС, а через Арестовича як його особисту думку. Тим не менш, зазначає експерт, адміністрація президента США сприймає це інакше.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, що на Дні Незалежності України не буде ні Байдена, ні Харріса.

Також Знай.ua писав про те, що Бодров прокоментував шантаж США з боку України своєю дружбою з Китаєм.