Чи можуть тісні відносини України з Китаєм перешкодити зустрічі Зеленського і Байдена? Ситуацію у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує політичний експерт Андрій Бодров.

«Я не думаю, що Байден надає значення висловлюванням якихось осіб, які мають віддалене відношення до української влади. З боку України шантажувати США дружбою з Китаєм – це виглядає якось по-дитячому. Скажіть, а запропонувати ви що можете? У вас вся фінансова система де? Під чиїм контролем? Зовсім не під китайським. У політичній та судовій системах теж наростає іноземний вплив, але не китайський. Спроба розвернутися обличчям до Китаю, я думаю, закінчиться навіть не Майданом, а якимось палацовим переворотом», - зазначає експерт.

При цьому, на його думку, теоретично Україна може вибрати Китай, але практично – ні.

«Теоретично можна вибрати навіть Нову Зеландію. Але, по-перше, чи потрібно це? Так, нам потрібно врівноважити вплив Росії та Заходу, який розриває нас на частини, чимось третім. Але на практиці це швидко закінчиться кадровими перестановками або нещасними випадками (не обов'язково з самою людиною – можливо, з його активами або банківськими рахунками). Гравці про це знають», - каже Андрій Бодров.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Максим Ялі розповідав про те, чи дійсно Україна має намір співпрацювати з Китаєм.

Також Знай.ua повідомляв, що за словами анархіста Михайло Чаплигии, Китай завжди співпрацює з кимось тільки у власних інтересах.