Політолог Михайло Чаплига у прямому ефірі програми «Чаплига відповідає» розповів про співпрацю з Китаєм. За його словами, Китай завжди діє у своїх інтересах.

«Те, що вони зараз роблять, це реально смішно, коли запитують, чи реально ми зробили розворот на Схід. Ні Китай, ні США, ні ЄС поки що серйозно це не сприймають. На Схід – що означає? Китай цікавить логістика», - зазначив Чаплига.

За словами експерта, Китай з метою поліпшення логістичних шляхів мав партнерські відносини з Білоруссю. На думку політолога, Україну може чекати те ж саме, адже єдине, що може зацікавити Китай в Україні, це логістична перспектива.

«Коли вони приносять інвестиції, вони ж не нам їх дають. Вони діють точно як Захід: привозять своїх китайських робітників, китайські села і банки. Китайці діють дуже грамотно – вони вкладають в себе і у свою експансію», - підкреслив Чаплига.

Як зазначив Чаплига, спочатку Китай подібним чином почав співпрацювати з Туреччиною. За словами експерта, в рамках китайського логістичного проєкту, шлях міг піти з Туреччини в Одесу, але через те, що в одеських портах стоять британці й американці – це унеможливлює таку співпрацю з Китаєм.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига розповів, як часто Україна змінює свій політичний курс.

Також Знай.ua публікував слова Чаплиги: Крим буде українським, і ми зможемо його повернути.