Чи буде цієї осені введений новий локдаун? Ситуацію у програмі «Акценти» з Тетяною Резвін коментує глава Національної медичної палати України, військовий епідеміолог Сергій Кравченко.

«Я думаю, що локдаун цієї осені буде. До цього є всі передумови. Потрібно враховувати, що вже з кінця липня ми відзначаємо динамічне зростання захворюваності. Судячи з усього, і серпень буде таким же. Буде експансивне зростання епідемії, яке пов'язане з внутрішньою та зовнішньою міграцією. Це наслідок літнього відпускного періоду, коли люди відпочивали й в самій Україні, і за її межами. При цьому зараз сезон відпусток ще не скінчився. Зростання захворюваності є першим фактором для прийняття рішення про введення локдауну. Він, своєю чергою, веде до зростання смертності – наступного фактора, який при цьому йде в рахунок. Тому локдаун, швидше за все, буде введений, і досить скоро», - вважає гість програми.

Він зазначає, що цей інструмент – по суті, єдиний, який є в розпорядженні української системи охорони здоров'я.

«Тільки введенням локдауну можна вплинути на інтенсивність поширення хвороб», - зазначає Сергій Кравченко.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше головний санітарний лікар країни Ігор Кузін заявив, що вводити локдаун поки не планується, але загальнонаціональний карантин буде продовжений на невизначений термін.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами політолога Руслана Бізяєва, зараз незрозуміло, де в Україні брати гроші на новий локдаун.