У новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA» кандидат політичних наук Олексій Якубін розповів, чи можна розглядати зміну керівництва у відомствах, як гонитву за симпатіями виборців або як військову необхідність.

«Якщо ми говоримо про всі кадрові ротації, так як вони відбувалися в СБУ, з главою Генштабу і деякими представниками, робота яких пов'язана з ООС, я не виключаю, що все це вкладалося в таку логіку, що було бажання звільнити одну фігуру. Але для того, щоб розмити всю цю історію, був запущений масовий процес. Тому що ми бачимо, що масові відставки в відомствах розмивають картинку», - сказав він.

Якубін вважає, що якщо подивитися на це в ракурсі геополітичної боротьби, то, можливо, деякі відставки пов'язані зі зміною геополітичного вектора. Можливо, сюди можна додати якусь підготовку влади перед осінню, поділився він, ми побачили ротацію в Міністерстві внутрішніх справ, і зараз схожа ситуація відбувається в оборонному секторі.

«Тільки не зрозуміло, чому це відбувається зараз, тому що по ідеї в оборонному секторі зараз глава Генштабу і багато інших людей, які залучені в цій системі, повинні були б займатися підготовкою оборонного замовлення на новий бюджетний рік. А виходить, що замість цього ми бачимо ротацію, і навіть враховуючи бойовий досвід новопризначених, їм знадобиться кілька місяців, щоб увійти в курс справи», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Кочевенко, що Азербайджан беззастережно підтримує територіальну цілісність України.

Також раніше для Знай.ua Алієв розповідав, що те, що відбувається з ветеранами - цілком нормально.