Як буде найближчим часом розвиватися українська економіка - і чи буде взагалі? Це питання у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає економічний експерт Андрій Новак.

«Відносно локдауну я впевнений, що таких жорстких обмежень, як в минулий раз, вже не буде. Це вже загальносвітова практика. Весь світ зрозумів, що економічні наслідки набагато важчі, ніж наслідки самої пандемії. Такі жорсткі обмеження використовувати вже не можна. Я думаю, що й Україна стане діяти так само. Обмеження будуть, але набагато більш лояльні, ніж раніше. Але коронакриза вже вдарила по економіці, і соціально-економічні наслідки набагато важчі, ніж наслідки самої хвороби. І зараз головна проблема – не пандемія, а стан економіки», - говорить експерт.

За його словами, економіка не може розвиватися, якщо немає локомотива, який її тягне.

«Зараз у нас такого локомотива немає. Більш того, у нас уряд другий рік працює навіть без річної програми дій. Я вже не кажу про більш довгострокові плани. Всі тридцять років української незалежності у нас не було економічної стратегії. Яку економічну модель ми вибудовуємо всі ці роки? Цього ніхто не знає», - зазначає Андрій Новак.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше лікар-епідеміолог Сергій Кравченко заявив, що локдаун цієї осені, швидше за все, буде.

Також Знай.ua повідомляв, що міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, як будуть під час локдауну працювати кафе і кінотеатри.