Заступниця міністра цифрової трансформації Валерія Іонан у програмі Яніки Мерило «Суб’єктивно з Янікою Мерило» розповіла, як відбувається цифровізація шкіл. За її словами, планується закупівля 600 тисяч ноутбуків.

«Незважаючи на те, що Мінцифри вже другий рік поспіль працює над цифровізацією країни, все одно в усіх напрямках є багато питань, які потрібно постійно вирішувати. Якщо говорити про цифровізацію шкіл, то тут варто зазначити про проєкт, який Мінцифри реалізовує спільно з МОН», - зазначила Іонан.

За словами заступниці міністра, цього року держбюджетом було передбачено майже 1 млрд гривень на закупівлю ноутбуків для вчителів. На її думку, завдяки цьому вчителі можуть зробити навчання більш якісним, а саме викладання предмету цікавішим.

«З урахуванням фінансування та очікуваної вартості ноутбуків у 20 тисяч гривень, планується закупівля понад 600 тисяч ноутбуків. За цей рік ми закриваємо половину усієї потреби вчителів всієї країни в ноутбуках», - підкреслила гість програми.

Як зазначила Іонан, це дуже масштабний проєкт, який потребує інформаційної та моніторингової підготовки. За її словами, існує проблема якості вже наявної техніки в школах: 9% від усіх комп’ютерів в українських школах є несправними, а майже половині комп’ютерів більше 5 років.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Фурса сказав, що питання тарифів на електроенергію зацікавить МВФ.

Також Знай.ua публікував слова Фурси: Заможні верстви населення не повинні отримувати від держави пільгову ціну на електроенергію.