Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про нові заяви влади, що стосуються тарифів на електроенергію і введення тимчасових адміністрацій на підприємствах енергетичної сфери.

«РНБО ухвалила рішення щодо тарифів на електроенергію. Влада обіцяє не допустити підвищення тарифів для населення. Підприємствам енергосфери погрожують тимчасовими адміністраціями», - розповіла Завальнюк.

Журналістка розповіла, що на засіданні РНБО 30 липня президент поставив завдання не допустити підвищення тарифів на електроенергію для населення, а також РНБО розглядає можливість введення тимчасових адміністрацій на підприємствах енергетичної сфери.

За словами Завальнюк, після засідання РНБО було заявлено про те, що вони бачать ознаки певної монополізації на цьому ринку і розглядають можливість введення тимчасових адміністрацій в разі необхідності, якщо буде виникати загроза національній безпеці. Також, зазначила журналістка, в РНБО запевнили, що нікому не дозволять маніпулювати тарифами.

«Нещодавно глава НКРЕКП Валерій Тарасюк підтвердив, що тарифи на електроенергію зростуть. За його словами, влада має намір вирівняти вартість електроенергії для промисловості і населення. Взагалі, за офіційною версією нашої влади, зростання тарифів обумовлено необхідністю модернізації зношених енергосистем. Але, хочу нагадати, що наші енергосистеми – вже не наші», - говорить Завальнюк.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

За словами Завальнюк, наші енергосистемі за дешево багато років тому скупив місцевий олігархат, і модернізацією на їхніх підприємствах і не пахло в останні роки. «Енергоатом» бере щорічно кредити, і левова частина цих кредитів, додала вона, йде на модернізацію.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що в Україні з 1 серпня 2021 року змінюється вартість тарифів на електроенергію.

Також Знай.ua писав про те, що Пендзин розповів про необхідність сплачувати податки та виведення української економіки з тіні.