У новому випуску програми «Суть подій» з журналісткою Любов'ю Завальнюк економічний експерт Олег Пендзин розповів про необхідність сплачувати податки та виведення української економіки з тіні.

«На сьогоднішній момент ми опинились в ситуації, коли 40% тіньової економіки в Україні сприймаються достатньо спокійно, а виплата заробітної плати в конвертах - це нормальне явище для українців, коли уникання від сплати податків в Україні є досягненням. Весь світ живе і працює зовсім по-інакшому, весь світ платить податки. В Америці по рівню тяжкості злочину несплата податків іде одразу після вбивства», - підкреслив він.

Пендзин розповів, що треба максимально комфортним чином дати людям змогу починати сплачувати податки і коли ми говоримо про нульову декларацію та амністію капіталів, які намагається запровадити уряд і влада, це є правильним рішенням. За його словами, наш шлях в Європу - це є легалізація нашої діяльності, це є білі гроші, які ми з вами отримуємо і з яких ми сплачуємо податки.

«Нині весь світ почав жорстко боротися з тими, хто уникає сплати податків і зараз придбати будь-що в Євросоюзі ви можете тільки в тому випадку, коли доведете походження тих грошей, якими ви збираєтесь оплатити ту чи іншу покупку. І є дуже серйозні програми по боротьбі з відмиванням грошей отриманих злочинним шляхом і фінансуванням тероризму», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Павловського, що МВФ взагалі виступає проти будь-яких податкових амністій.

Також раніше для Знай.ua Чаплига розповідав про нульову декларацію на прикладі відомої казки.