Закон про податкову амністію просто забере у громадян гроші, які вони заробили власною працею. Детальніше про цю несправедливість розповів політолог Михайло Чаплига у програмі «Чаплига відповідає».

Політолог зазначає, що протягом усього часу незалежності життя в Україні було доволі важким у фінансовому плані. «Люди всупереч цій державі виживали і заробляли і потрохи збирали грошики», - підкреслює він. Принагідно Чаплига згадує, як раніше 500 доларів вистачало на поїздку втрьох у Чорногорію.

Натомість зараз, каже експерт, закон про податкову амністію дозволить забрати у громадян гроші. Чаплига нагадує, що за законом про нульову декларацію громадянин має сплатити 5%. «Якщо не заплачу, то скажуть – звідки і я 18% повинен буду дати», - додає політолог.

Як він пояснює, накопичення готівки вирішили оподатковувати з метою виведення коштів із тіні. «І що, прийдуть тепер і скажуть, що я злодій? Ви не з тих почали», - обурюється Чаплига. На його думку, закон несправедливо застосовувати до простих громадян, адже ці гроші вони отримали за важку працю.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига розповів, що скаже Меркель по приїзду в Україну.

Також Знай.ua писав про те, що Чаплига заявив, що 2,7 млрд від МВФ підуть не за призначенням.