Які теми розмови будуть ключовими на зустрічі президентів України та США? На цю тему міркує політичний експерт Олександра Решмеділова у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

На думку гості програми, заяви про проведення консультації щодо призначень у силовому блоці лідером іншої держави зухвалі. «Хіба це кастинг на роль у фільмі? Зеленський не повезе з собою за океан кандидатів на відповідні посади», - обурюється вона.

Решмеділова зазначає, що все впирається у рівень самостійності України у прийнятті рішень. А щодо цього, підкреслює експерт, якраз-таки точаться дискусії. «Якщо ми станемо свідками таких процесів, це буде ще більшим ударом по суверенітету України, справжнім ляпасом», - каже гостя програми.

Особисто вона не може уявити контекст, у якому це питання обговорювалося би доречно, але й відзначає символічність таких розмов незадовго до Дня Незалежності України. «Якщо такі заяви вже звучать – це значить, що вплив США на українську політичну кухню набагато більший, ніж ми хочемо собі зізнатися», - міркує Решмеділова. Загалом експерт висловлює надії на те, що держава відстоїть свою самостійність і сама прийматиме всі рішення.

Принагідно гостя програми повідомляє інсайдерську інформацію щодо кадрових зміщень: зараз хитаються крісла міністрів оборони, культури та юстиції.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Решмеділова заявила, що Байден не має наміру пірнати у вир українських проблем.

Також Знай.ua писав про те, що Решмеділова розповіла, що Україна повинна увійти в зрілу демократію.