Український політолог, політичний експерт і аналітик Олександра Решмеділова у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» пояснила, навіщо канцлеру Німеччини Ангелі Меркель поїздка до України в кінці своєї каденції.

«Незважаючи на те, що політики не мають гендерів... Але вона як жінка хоче завершити всі свої питання, закрити всі політичні гештальти. Це стосується саме мирного врегулювання Донбасу. Адже не секрет, що у Меркель були плани, скажімо так, досить оперативно завершити... Отримати навіть Нобелівську премію миру саме за свої зусилля», - каже експерт.

За її словами, канцлер Німеччини хоче привести всі свої справи до якогось логічного завершення.

«Поки з офіційних джерел ми чуємо, що ключові переговорні процеси будуть присвячені виключно «Північному потоку», - констатує Решмеділова.

Політолог зазначає, що Меркель приїде в Україну за день до Кримської платформи. На думку Решмеділової, це робиться для того, щоб якомога більше уваги приділити питанням «Північного потоку-2».

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

«Меркель відвідає Київ до зустрічі з Байденом для того, щоб знову-таки вчергове підкоригувати і акцентувати свої позиції щодо «Північного потоку». Тому що ми бачимо, судячи зі свіжих заяв зараз Меркель, що Сполучені Штати злегка інакше почали трактувати загальні домовленості щодо «Північного потоку», навіть почалися певні санкційні рухи в напрямку «Північного потоку»... Меркель дуже не подобається. І вона обережно дипломатичною мовою говорить, що якщо це буде продовжуватися, то подібна політика, умовно, якихось санкційних обмежень може вплинути на переговорні позиції щодо України і не особливо стимулювати позитивний результат цих переговорів», - підкреслила аналітик.

Як повідомляв Знай.uа, Решмеділова розповіла про політику ЄС щодо Росії: «Однією рукою ми санкції накладаємо, а іншою рукою тиснемо руку Путіну».

Також Знай.uа писав, що Доній розповів про мету візиту Меркель до України.