Громадський діяч Олесь Доній у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів про мету візиту канцлера Німеччини Ангели Меркель до України.

«Я б назвав це візитом вибачення. Німеччина відстоювала власні інтереси, як вона їх розуміла. Зрозуміло, що на чолі з Меркель. Мається на увазі реалізація енергетичного проєкту, в якому Україна як держава була мало зацікавлена – «Північний потік-2». Україна зуміла наполягти щодо змін позиції Сполучених Штатів Америки, а це позиція сили. І дрібницею в цій ситуації для Німеччини залишилося незадоволення, власне, України», - каже експерт.

На його думку, приїзд Меркель до України може бути її останнім візитом перед виходом з великої політики.

«Чекати від цього навряд чи можна якихось серйозних політичних пропозицій, змін. Навіть якщо будуть слова про «формулу Штайнмаєра» чи про Нормандський формат…», - сказав Доній.

Він підкреслив, що канцлер Німеччини вже не встигне досягти будь-яких геополітичних домовленостей з Зеленським.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

«Тобто це навіть не візит ввічливості – візит вибачення. Засобів тиску, як Сполучені Штати Америки, на Україну Німеччина фактично не має. Тому наполягти, скажімо, на впровадженні «формули Штайнмаєра» Німеччина не може. Запропонувати, нагадати – може. Натиснути – не може. Відповідно, сенсу великого для Німеччини тут нема. Для України є сенс який? Що ми показуємо, що все-таки з нами спілкуються», - резюмував експерт.

Як повідомляв Знай.uа, Чалий заявив, що США примусили Україну відмовитися від ядерної зброї.

Також Знай.uа писав, що Росс пояснив причини різкої зміни поведінки президента США: «Байден став шовковим».