У чому причина нинішнього стану справ в українському сільському господарстві? Свою позицію у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» висловлює дворазовий голова Верховної Ради Олександр Мороз.

«Про те, що в Україні знищується село, я говорив ще Кучмі, який і почав цей процес. Про те ж я кричав і іншим президентам і прем'єрам: що ви робите? Тоді виділили паї на землю. Але землю у нас поділити неможливо, для цього немає об'єктивних умов. Забрати землю можна, а ось поділити по справедливості не можна. Це я пояснював і тоді, і пізніше, і зараз готовий повторити. Державні акти на землю давалися не для того, щоб закріпити її за людьми, а щоб забрати її на законних підставах. Тому сьогодні в селі з людьми не можна розв'язати жодного виробничого питання. Там немає людей, які можуть взяти на себе відповідальність», - вважає гість програми.

За його словами, задоволені таким станом справ тільки пенсіонери – їм тепер не потрібно працювати, а якась копійка за земельний пай дістається.

«Пенсіонери не розуміють, що гроші, які їм дістаються – це мізер у порівнянні з тим, що вони втрачають», - підкреслює Олександр Мороз.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше в Мін'юсті пояснили, які документи потрібні для отримання земельної ділянки.

Також Знай.ua повідомляв, що історик Сергій Корновенко розповів про досвід України в справі ринку землі.