Політолог Руслан Бізяєв у програмі «Прогноз» на каналі «Знай 24» розповів, чому Ангела Меркель прилітає з несподіваним візитом до Києва саме 22 серпня і заявив, що її наступною зупинкою може бути столиця Росії.

Політолог нагадав про фільм «У серпні 44-го...», в якому прозвучала ключова фраза «Бабуся приїхала» – саме з таким твердженням він проасоціював відносно несподіваний візит Ангели Меркель до Києва 22 серпня, який не був раніше анонсований.

«Це мене трішки, звичайно, збентежило, тому що такого роду візити готуються заздалегідь. Заздалегідь анонсуються, заздалегідь узгоджується програма, порядок денний зустрічі, і тільки після цього дата і місце візиту анонсуються в пресі», - пояснив Бізяєв.

Він зазначив, що якщо прибрати все конспірологічні теорії з приводу причин і цілей приїзду Меркель до Києва і проаналізувати все в рамках логіки, то можна звернути увагу на деякі важливі моменти.

«Меркель прилітає напередодні Кримської платформи, яку вона обійде хвацьким кавалерійським маневром. Момент другий: Ангела Меркель здійснює візит в рамках якогось турне. Тому що, однозначно, просто летіти в Київ – це не той порядок денний, це можна вирішити телефоном. Особливо в період коронакризи», - впевнений Бізяєв.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Він нагадав, що анонсований ще у квітні минулого року візит Макрона в Україні так досф і не відбувся, і однією з причин є якраз коронакриза. Отже, на думку Бізяєва, Меркель відвідає не тільки Київ, і наступна столиця, в яку вона завітає – це Варшава або Москва.

Як повідомляв Знай.uа, Решмеділова розповіла про політику ЄС щодо Росії: «Однією рукою ми санкції накладаємо, а іншою рукою тиснемо руку Путіну».

Також Знай.uа писав, що Доній розповів про мету візиту Меркель до України.