Реконструкція Хортиці стартувала 10 червня – з ремонту покрівлі музею історії запорізького козацтва, після почалися роботи на пагорбі та "Козацькому колі".

11 серпня на пагорбі встановили його головну пам’ятку – один із найвищих флагштоків України, який було реставровано і збільшено. Тепер він сягає 40 метрів у висоту.

Партнером національного проєкту відродження Хортиці виступає група "Метінвест" Ріната Ахметова. За словами гендиректора ПАТ "Запоріжсталь" групи "Метінвест" Олександра Мироненка, починати оглядати Хортицю треба саме із пагорбу.

"Хортиця змінюється щодня – і в цьому немає жодних перебільшень. Концепція трансформації та переродження острова втілюється на наших очах, ми разом творимо майбутнє головної перлини Запоріжжя. Метінвест у цьому проєкті – від моменту його зародження до оформлення у концепцію, яка оживає цієї миті на Хортиці. Сьогодні стали ще ближче до втілення задуму: після облаштування безбар’єрного доступу до найвищої точки острова, на пагорбі Єдності встановлено флагшток, на якому невдовзі замайорить український прапор", – написав Олександр Мироненко на своїй сторінці в Facebook.

Після реконструкції пагорб біля музею стане сучасним оглядовим майданчиком з краєвидом на Дніпро і першим безбар’єрним туристичним об’єктом України. Доріжки на пагорб сформували під кутом 5º, що дозволить піднятися людям на візку. А на кожних 800 метрах висоти будуть облаштовані рівні місця для відпочинку.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Цього року Національний заповідник "Хортиця" увійшов до списку державної програми "Велика реставрація". Відродження острову в пріоритетній зоні відповідальності заступника керівника Офісу президента та координатора президентської програми "Велике будівництво" Кирила Тимошенка.