Порошенко змінив назви вулиць Києва на честь сенаторів США. Свою думку щодо цього висловив двічі голова Верховної Ради Олександр Мороз у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?».

Він розповідає, що раніше звертався до колишнього президента Порошенка з пропозиціями: «Слухайте, герої – Телятников, Правік та інші, які врятували землю і Україну під час Чорнобильської катастрофи. Може, їхніми іменами називати вулиці?». Тим не менш, каже гість програми, тоді влада вирішила інакше і назвала вулицю на честь Маккейна.

За словами ексголови ВР, сьогоднішня державна система України дуже вигідна для зовнішнього контролю: вся влада зосереджена в руках однієї людини, а однією людиною керувати легше, аніж багатьма. «Вони без нас вирішують наші питання, а тільки вказівки роблять», - каже він про США. Водночас Мороз акцентує на тому, що згідно з Конституцією форма правління в Україні парламентсько-президентська.

А відтак, розповідає гість програми, він неодноразово мав конфлікти з президентською владою. «Треба домагатися самоврядування такого, яке потрібне для України», - підкреслює Мороз. Він пояснює, що державна влада – це важливо, оскільки вона впливає на людину і формує з неї громадянина, який відповідає за умови свого життя, життя сім’ї, громади, області і країни загалом.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мороз розповів, чому після Порошенка президентом міг стати хто завгодно.

Також Знай.ua писав про те, що Новак розповів, про що Зеленському потрібно говорити з Байденом.