На зустрічі із Джо Байденом Володимир Зеленський обов’язково повинен підняти тему економічного співробітництва зі США. Важливість цього питання обґрунтував економічний експерт Андрій Новак у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24».

Експерт зазначає, що на зустрічі із президентом США потрібно передусім обговорювати економічні питання. «Тому що політичні от ці загальні декларації, ми розуміємо, що це не працює. Працюють економічні механізми», - підкреслює він.

За словами Новака, українському ринку потрібно щонайменше 5-6 іноземних бізнес-китів. «Тому що в економіці все як в океані. Запливають кити — за ними пливе менша рибка», - пояснює економіст, як це працює. Водночас він підкреслює, що й Україна повинна виступити у Вашингтоні з певними пропозиціями для бізнесу, інакше обговорення буде безрезультатним.

Щодо співпраці у військовій сфері він каже так: проблем немає, Сполучені Штати й так надають Україні допомогу. А відтак Новак акцентує саме на важливості підняти тему економічної співпраці у розмові з Байденом.

Загалом же економіст оцінює результати майбутньої зустрічі президентів України та США 50 на 50. «З формальної точки зору, Офіс президента України анонсує, що буде підписано, вже підготовлено як мінімум три такі документи-дороговкази», - повідомляє він. Тим не менш, сам Новак переконаний, що спрогнозувати хоч якісь результати не вдасться до останнього дня.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Новак розповів, чому загальмувала співпраця з МВФ.

Також Знай.ua писав про те, що Новак поміркував над подальшим розвитком української економіки.