Економічний експерт Андрій Новак в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповів, чому загальмувала співпраця України з Міжнародним валютним фондом.

Андрій Новак зазначив, що в Україні стала “буксувати” співпраця з МВФ через те, що вона лише “наче” проводить реформи.

“Наче” реформи, “наче” боротьба з корупцією, а боротьби з корупцією немає, тому що назвіть мені прізвище хоч одного високопосадовця, який хоча б під слідством… Наші партнери все це бачать. І вони бачать як неефективно використовуються їхні гроші, які вони нам дають без кінця з різних джерел”, - сказав Новак.

За його словами, коли Німеччина давала Україні 250 млн євро на будинки для вимушених переселенців, вона знала, що на ці кошти можна побудувати 100 тис. будинків, а не 1000, як зробила Україна.

“Це ж зовнішній світ все бачить. Кожне посольство має аналітичну групу, яка робить регулярну аналітику по державі перебування. І вони передають ці дані. От чому загальмувала співпраця з МВФ. Тобто, віртуально нібито щось відбувається, а реально, якщо подивитися по факту і за результатами, по цифрах, то вони не розуміють, куди йдуть гроші, які вони дають Україні”, - додав Андрій Новак.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Новак заявив про транш МВФ, що це дуже мізерна сума, але, як кажуть, краще це, ніж взагалі нічого.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Фурса зазначив, що питання тарифів на електроенергію зацікавить МВФ.