МВФ надасть Україні 2,7 млрд доларів допомоги до Дня Незалежності. Економічний експерт Андрій Новак у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чи є в цьому заслуга української влади.

«Безумовно, що це не є заслуга ні президента України, ні глави будь-якої держави. Це сама програма МВФ – програма загальносвітової підтримки найбільш кризових країн після коронакризи», - каже експерт.


За його словами, спочатку планувалося, що МВФ виділить на цю програму 65 млрд доларів, але Фонд вирішив виділити 650 млрд доларів.

«Це на дуже багато країн світу. Україні перепало 2,7 млрд або 0,4% від цієї програми», - констатує Новак.

Він підкреслив, що ця програма є ініціативою МВФ для підтримки світової економіки, тому жодна влада жодної країни не має в цьому жодної заслуги.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

«Заслуга може бути тільки в тому, яку суму отримає кожна країна. От ми отримаємо 2,7 млрд. Якщо порівнювати, то 2,7 млрд для такої великої держави з таким населенням і з такою територією – це дуже мізерна сума. Але, як кажуть, краще це, ніж взагалі нічого. Ну єдина тут заслуга президента України може бути, що цю суму ми, можливо, отримаємо під День Незалежності. Воно красиво звучить, але для економіки, для фінансів абсолютно немає значення, під яку дату надійшов транш. Для економіки важливий графік боргових виплат», - резюмував експерт.

Як повідомляв Знай.uа, Єрмолаєв розповів про причини, що заважають провести перепис населення в Україні.

Також Знай.uа писав, що Рейтерович розповів, яке майбутнє у нових політиків.