Виявляється, і справді ми дуже складно влаштовані, і за відчуттями і настроями наше суспільство – не зовсім те, що нам транслюється з політичних таблоїдів. Про це керівник Strategic Group: Sofia, ексдиректор Інституту стратегічних досліджень «Нова Україна» Андрій Єрмолаєв розповів у новому випуску програми Юрія Романенка «Романенко. Бесіди», де йшлося про результати нещодавно опублікованого соцопитування групи «Рейтинг».

«Самі по собі цифри не означають, що з цього випливають якісь дії. Виявляється, ми категорично не враховуємо умонастрої людей і їхні можливі гіпотетичні дії в разі чого. Нас найбільше турбує в житті не стільки факт, скільки «в разі чого». Я думаю, тому такий цікавий ефект справила ця соціологія. Хоча, якщо я правильно зрозумів по розгону в засобах масової інформації, акцентували на 55 відсотках незгодних», - говорить він.

Відштовхуючись від цього, аналітик робить висновок: «Ми і по сьогоднішній день як країна, як держава і як суспільство всіма силами відмовляємося розібратися, як ми влаштовані».

Уже стало притчею во язицех проведення перепису населення.

«Причому пояснюється це якимись смішними аргументами, наприклад, не вистачає грошей на таку складну справу. Так може, не в грошах справа? А може, ми боїмося цього нашого дзеркала, демографічного, соціального, соціокультурного? Виявилося, багато наших уявлень, як ми самі себе позиціонуємо і на зовнішній, і на внутрішній арені - це взагалі неадекватна історія. Значить, ми не розуміємо, що насправді відбувається з суспільством, економікою, культурними настроями», - каже Єрмолаєв.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Єрмолаєв вважає, що Китай стає центром нового геополітичного полюса.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Єрмолаєв назвав 2021 рік роком маніфестів, заявлених планів і намірів.