Чи справедлива думка, що зовнішня політика офіційного Києва ситуативна – чи в її основі лежить продумана стратегія? Своє судження про це в програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» висловлює керівник Strategic Group: Sofia, колишній помічник прем'єр-міністра Андрій Єрмолаєв.

«Зараз політика президента Зеленського доктринується – знаходить ідеологію, пов'язану з цілями та мотивами. Це видно по більш зв'язковим і чітким текстам, які представлені владою. Свіжий приклад – виступи на форумі «Україна-30». Зеленський і Данілов чітко виклали, хто для нас ворог, хто друг, а хто просто партнер. Як стратегічні друзі для України названий дует Сполучених Штатів і Великобританії, а також Люблінська група, в яку, поряд із самою Україною, входять Литва і Польща. Є особливі відносини й з Туреччиною, але складніші. Таке доктринування не випадково, адже 2021 рік – це рік маніфестів, заявлених планів і намірів», - говорить експерт.

За його словами, саме в цьому році українське керівництво стало чітко визначати місце і роль нашої країни у світі.

«Сюди ж відносяться і переговори з Росією. Значення цих переговорів самих по собі перебільшено, але вони – частина того ж процесу доктринації», - вважає Андрій Єрмолаєв.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше цей аналітик стверджував, що Китай стає новим полюсом у світовій політиці.

Також Знай.ua повідомив, що, на думку Єрмолаєва, почалася епоха третьої глобалізації.