Президент України Володимир Зеленський відразу після вступу на посаду міг домогтися того, щоб Мінські угоди «переписали» на більш вигідних і прийнятних для України умовах, але свій шанс він упустив.

Про це в ефір каналу "Україна 24 «сказав народний депутат від "Батьківщини" Андрій Ніколаєнко.

"Володимир Зеленський втратив шанс, коли він міг відійти від виконання Мінських угод. Зараз він вже слабкий, хоча поки і є лідером президентських рейтингів. Відразу після виборів він міг переглянути і говорити, що це не моя Домовленість. Вона так написана, що її не можна виконати. Спроба інтеграції розірве країну. І це був момент», - сказав Андрій Ніколаєнко.

На думку парламентарія, якщо влада все ж зважитися на імплементацію так званої «формули Штайнмаєра» (передбачає особливий статус для Донбасу), це може спровокувати масові протести в країні.

"Я думаю спроба інтеграції" формули Штайнмаєра " в законодавство може стати причиною. Це дасть привід радикальним силам піднятися на протест», - сказав він.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нардеп нагадав про події 31 Серпня 2015 року. Того дня парламент прийняв у першому читанні закон про особливий статус Донбасу. Під Радою проходив масовий мітинг, один з протестувальників кинув у правоохоронців бойову гранату. В результаті вибуху загинуло 4 людини, постраждали десятки.

"Цього не можна було передбачити, але це сталося. З урахуванням тих змін в керівництві МВС, які відбулися, я побоююся вуличних протестів. І зміни (в керівництві) поліції в Києві ... це, скажімо так, не заспокоює», - додав він.

Нагадаємо, наприкінці 2015 року на той момент глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр запропонував свій варіант вирішення одного з пунктів Мінських угод. Суть "формули Штайнмаєра" полягає в тому, що Донбас на момент проведення там місцевих виборів повинен тимчасово отримати особливий статус. Після того, як результати виборів визнає ОБСЄ, Донбас повинен отримати особливий статус на постійній основі.