Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, що планують змінити в порядку отримання субсидій громадянами в різних регіонах України.

«Кабмін урізав субсидії для українців. Кабінет міністрів під час засідання вирішив, що спеціальна норма про збільшення на 50% соціальних нормативів на житлово-комунальні послуги при призначенні субсидій буде діяти тільки в тих регіонах, які виявляться в червоній зоні. Оскільки епідемія коронавірусу в Україні ще не завершена», - розповіла Завальнюк.

Вона уточнила, що зміни будуть діяти в рамках постанови «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», які ухвалили на засіданні Кабміну. За словами журналістки, мета проєкту - продовження дії збільшених соціальних норм для розрахунку субсидій на окремі види комунальних послуг, які були введені навесні 2020 року.

Журналістка розповіла, для кого змінюються правила надання субсидії. Завальнюк повідомила, що житлові субсидії призначаються в разі покупки квартири або будинку протягом шести місяців після продажу іншої квартири або будинку, які були єдиним житловим приміщенням у власності особи на підставі підтвердних документів.

«Також скасовується норма про те, що субсидія може призначатися у разі, якщо зарплата становить менше 50% середньої в Києві і Севастополі і менше 20% в обласних центрах і містах обласного значення. Ще вилучається норма про наявність мобільного телефону в осіб, які є претендентами на отримання житлової субсидії, оскільки с 1 травня 2021 року субсидія надається виключно у готівковій формі», - зазначила Завальнюк.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Завальнюк заявила, що пів мільйона українців залишаться без пенсії.

Також для Знай.ua, Пелюховський зазначив, що він за пенсійну реформу, але з тим, щоб на пенсію виходили в 45 років.