Дипломат Вадим Трюхан у програмі «MY.UA» розповів, чи може Україна завадити запуску «Північного потоку-2».

«Будучи об’єктивним, нам потрібне якесь диво, щоб «Північний потік-2» не запустити. Незважаючи на те, що наші фахівці, експерти, політики, народні депутати працюють в напрямку все-таки відстрочення сертифікації чи в напрямку взагалі зриву цієї сертифікації «Північного потоку-2»… Все-таки машина, як то кажуть, уже настільки заряджена, і домовленості між американцями і німцями настільки всеосяжні, що завадити введенню в дію «Північного потоку-2» практично… Я б не говорив неможливо, а дуже складно. Але тим не менше іноді дива бувають», - каже експерт.

Також він прокоментував недавні публікації у ЗМІ, що нібито Німеччина не буде перекривати «Північний потік-2», якщо Путін намагатиметься використовувати його в якості геополітичної зброї.

«Треба виходити з конкретної ситуації. Якщо конкретна ситуація виникне, тоді треба вже реагувати. І тут уже мені здається, що у Німеччини виходу не буде. Адже на неї все-таки, на мою думку, буде шалений тиск з боку не лише України, країн Балтії, Польщі та інших країн ЄС, які розуміють шкоду від цього «Північного потоку» – і першого, до речі, і другого… Але й вони зазнають тиску з боку їхніх американських партнерів, адже взяли на себе зобов’язання», - сказав Трюхан.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Дипломат підкреслив, що зобов’язання Німеччини лягають не тільки на Меркель, але й на будь-яку владу, яка прийде після вересневих виборів.

«Історія пішла таким чином, що далі, претендуючи на роль лідера в Європейському союзі і в Європі загалом, Німеччина вже не могла дати задню. У 2017 році фактично ніхто не був проти, і відбувся факт підписання відповідних документів, які започаткували роботу по реалізації «Північного потоку-2». Для них було принципово важливо довести їх до логічного завершення, а далі вже можуть бути варіанти», - резюмував він.

Як повідомляв Знай.uа, Кочевенко розповів, якою має бути стратегія України у війні з Росією.

Також Знай.uа писав, що Кущ розповів, що зумовленість проблеми «Північного потоку-2» виникла всього кілька років тому.