Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про схему виманювання грошей у пенсіонерів, якою користуються шахраї, і порадила, як не потрапити на гачок зловмисників.

«Головне завдання шахраїв – це заощадження пенсіонерів. Знаючи, що саме ця категорія найбільш вразлива, аферисти приміряють на себе різні образи від соцпрацівника до сантехніка», - заявила Завальнюк.

Вона розглянула одну зі схем, яка діє у великих містах, обласних центрах, де працівників пенсійного фонду не знають в обличчя. За її словами, аферисти називаються працівниками Пенсійного фонду, напрошуються в приміщення пенсіонерів і втираються в довіру до людей похилого віку.

Наприклад, розповіла журналістка, стало відомо про історію постраждалої 80-річної жінки, до якої на вулиці підійшла незнайомка, назвалася працівницею Пенсійного фонду і розповіла, що держава зараз роздає пенсіонерам одноразову допомогу по 300 гривень, але без паспортних даних грошей отримати не можна.

В результаті, за словами Завальнюк, пенсіонерка дала сфотографувати аферистці свій паспорт, а також дала їй здачу з 1000-гривневої купюри в розмірі 700 грн. Журналістка зазначила, що пізніше купюра, яку дала жінці аферистка, виявилася підробленою.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Вона також поділилася порадами, як вберегтися від таких неприємних зустрічей.

«По-перше, не довіряти тим людям, які стукають до вас у двері, тому що це дійсно небезпечно. По-друге, людям похилого віку слід бути в постійному контакті з оточенням для того, щоб не втрачати соціальні зв'язки, щоб спиратися на їхню підтримку. Слід зауважити, що працівники Пенсійного фонду ніколи не приходять у квартири. Будь-яку допомогу від держави можна отримати тільки поштою або на карту. Тому не давайте в руки свої документи і не дозволяйте їх фотографувати», - розповіла Завальнюк.

Як повідомляв Знай.ua, Завальнюк заявила, що пів мільйона українців залишаться без пенсії.

Також для Знай.ua, Пелюховський зазначив, що він за пенсійну реформу, але з тим, щоб на пенсію виходили в 45 років.