Політолог Руслан Бортник у своєму блозі розповів про причини прийняття владою рішення щодо зниження тарифу на електроенергію, а також пояснив, які негативні наслідки воно може нести для українців.

«Економічна ситуація залишається дуже складною, хоча влада демонструє чутливість до цих питань. На цьому тижні уряд прийняв важливе рішення про зниження ціни на електроенергію для побутових споживачів, для тих людей, які споживають менше 250 кВт/місяць – для них ціна на електроенергію не 1,68 грн, а 1,44 грн», - розповів Бортник.

Звичайно, зазначає він, це не 90 коп., як було раніше, але все ж це істотне зниження, яке демонструє готовність, чутливість і побоювання влади щодо можливих соціально-економічних проблем. При цьому, політолог додав, що це рішення прийнято дуже дивно, тому що обов'язок знизити тарифи поклали на обленерго.

«Тепер вони, швидше за все, підвищать тарифи бізнесу, в тому числі і комунальному, і, швидше за все, зниження ціни на електроенергію відіб'ється в додатковому підвищенні ціни на товари і послуги, а також на інші комунальні послуги, які виробляються в Україні», - заявив Бортник.

На думку політолога, таке рішення в будь-якому випадку показує, що, якщо є серйозна громадська думка, тиск і ризики того, що влада може отримати «вуличні» проблеми – влада поступається. За його словами, саме так сталося з правими групами, автомобілістами, ФОПами і іншими соціальними групами, які вийшли досягати своїх цілей.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Бортник пояснив, як Україні забезпечити власну енергонезалежність.

Також Знай.uа писав, що Бортник розповів, що Блінкен зажадав від Зеленського.