Політолог Ігор Петренко у програмі Катерини Павлової «MY.UA» заявив, що канцлер Німеччини Ангела Меркель їде в Україну, щоб спробувати досягти компромісу.

«Північний потік-2» дійсно важливий для Німеччини в контексті економічних переваг, які вони можуть отримати. Найдешевший газ для промисловості – ясна річ, це велика конкретна перевага. Але, звичайно ж, цей проєкт не є виключно економічним, оскільки це дійсно енергетична зброя в руках Путіна», - каже експерт.

За його словами, РФ вже почала «конкретний шантаж» газом.

«Вони обмежують обсяг поставок газу, зростає ціна. Потім вони часто говорять про те, що «у нас ось аварія... Ось давайте швидше «Північний потік-2» сертифікувати і запускати. Тому що ви бачите, вам же газу не вистачає, а ми ж готові. Але ось старі гілки вже не ті, тому тут треба приймати якісь рішення». Тому тут не все так гладко», - сказав Петренко.

Також він зазначив, що президент США Джо Байден піддається дуже серйозній критиці за рішення щодо «Північного потоку-2» всередині країни. Його критикують навіть деякі демократи і ЗМІ, які завжди були дуже лояльні до Демократичної партії, додав політолог.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

На його думку, Меркель і Зеленський намагатимуться знайти якийсь компроміс щодо «Північного потоку-2».

«А наше завдання, і в тому числі Зеленського, полягає в тому, щоб мати конкретику», - резюмував експерт.

Як повідомляв Знай.uа, Решмеділова пояснила, чому Меркель їде в Україну за день до Кримської платформи.

Також Знай.uа писав, що Чаплига розповів, що скаже Меркель по приїзду в Україну.