Чи слід нам чекати найближчим часом нового локдауну – і якщо так, то яким він буде? Це питання у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» розглядає лікар-епідеміолог, глава Національної медичної палати України Сергій Кравченко.

«Восени локдаун введуть, але до епідеміології це матиме мало відношення. Точно так само не мали до неї відношення ті локдауни, які вводилися в Україні до цього. Карантин вводився з тією чи іншою метою з політичних мотивів. Наприклад, карантин вихідного дня знадобився для того, щоб знизити явку на місцевих виборах, інші заходи вводили, щоб люди не виходили мітингувати. Я думаю, що восени нас чекає щось подібне, але потрібно враховувати, що рівень соціального невдоволення зараз дуже високий, і люди скоро стануть виходити на мітинги з вилами та перекривати дороги», - говорить експерт.

За його словами, в цьому випадку локдаун послужить для влади інструментом для протистояння протесту.

«Громадяни можуть вийти на протест, не звернувши уваги на локдаун – але це вже стане проблемою органів державної влади. І ця проблема теж не матиме відношення до епідеміології», - вважає Сергій Кравченко.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше цей експерт вже висловлював упевненість в тому, що локдаун в нинішньому році буде введений.

Також Знай.ua повідомляв, що міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів про те, як будуть працювати кафе і кінотеатри під час локдауну.