У програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» політичний експерт Олександр Солонтай поміркував над тим, чи вийде молодь восени на протест.

За словами експерта, ситуація в Україні складається доволі вибухонебезпечна, і, якщо й буде вибух, то це буде молодь.

Аби не бути голослівним, він посилається на дослідження Міжнародного республіканського інституту. За його результатами, каже Солонтай, українська молодь займає активну життєву позицію, якщо навіть і не схильна до вуличних протестів. «Вона дуже активна – від 20 до 25 відсотків її проявляли соціальну активність, від участі у волонтерському русі до збору підписів під петицією», - розповідає експерт.

А відтак гість програми робить висновок, що на протестах восени, якщо вони будуть, варто чекати саме молодь. «Ну а якщо протестів не буде, то можна буде сказати: це тому, що молодь не вийшла на вулицю», - зазначає він.

Окрім цього Солонтай звертає увагу на те, що в сучасному світі все суспільство вже має мобільні телефони і використовує їх як засіб комунікації. А відтак, зауважує експерт, зміниться і платформа, на якій люди будуть обговорювати протести. «Виявилося, що якщо у нас знову будуть протести, то обговорювати їх стануть не в Фейсбуці, як в минулий раз, а в Інстаграмі або Телеграмі», - пояснює він. Зокрема, гість програми зазначає, що 17% молоді використовує соцмережі для висловлення своїх думок на соціально-політичні теми.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Солонтай розповів, яка група населення найчастіше влаштовує протести.

Також Знай.ua писав про те, що Томенко розповів, коли в Україні очікувати протестні акції.