У новій програмі «Суть подій» з ведучою Любов'ю Завальнюк експерт з соціальної політики Андрій Павловський розповів, що громадяни мають навчитися захищати та відстоювати свої інтереси.

«Ми як громадяни України маємо право вимагати елементарної соціальної справедливості та обґрунтованих цін та тарифів. А не так щоб влада хотіла на людях заробити та писала зі стелі ціни, скільки їй заманеться, а щоб ці тарифи були обґрунтованими та підйомними для більшості населення. Все це залежить від активності громадян та їхньої здатності захистити себе та свої інтереси», - підкреслив він.

Павловський навів приклад Франції, коли Макрон хотів підвищити ціни на пальне всього на 1% - 2%, то профспілки вивели пів Франції на вулиці. Після цього, підтвердив він, влада Франції пообіцяла, що наступні декілька років не підніматиме ціни на пальне та комуналку взагалі. Це і є солідарність людей та здатність боротися за свої права та інтереси, впевнений він.

«А у нас підвищують ціни, а люди готові терпіти, поки останнє не залишиться. От тоді, коли не буде чим годувати дітей та збирати їх до школи, тоді може й зарухаються. Тому люди мають навчитися захищати один одного. Це залежить від кожного з нас, коли військові пенсіонери вийшли до Верховної Ради, то в той же день президент дав доручення уряду, який відразу знайшов гроші та додав їм до пенсій», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Павловського, що уряд фактично зменшив соціальні норми споживання, які вводились під час карантину.

Також раніше для Знай.ua Завальнюк розповідала, що в Україні з 1 серпня 2021 року змінюється вартість тарифів на електроенергію.