У новій програмі «Суть подій» з журналісткою Любов’ю Завальнюк експерт з соціальної політики Андрій Павловський розповів, які зміни відбулися в нарахуванні субсидій.

«Уряд фактично зменшив соціальні норми споживання, які вводились під час карантину, ще на початку року. На практиці це призведе до того, що розмір субсидій за постачання газу, холодної, гарячої води, водовідведення та електроенергії буде зменшено на половину. Тобто це відіб’ється на бюджеті сімей, бо субсидія буде зменшена в залежності від кількості членів родини, доходів, житлової площі приблизно на 200-500 гривень», - підкреслив він.

Павловський сказав, що субсидії скорочують, тому що у влади не вистачає грошей через невиконання програм надходження до бюджету. Чиновники починають шукати, за рахунок чого можна скоротити видатки, вважає він, та скорочують їх за рахунок тих, хто не може себе захистити. За рахунок уразливих верств населення, підкреслив він, це малозабезпечені родини, пенсіонери, багатодітні сім’ї.

«Чиновники так вважають, якщо прийняти більш складні та жорсткі правила надання субсидій та зменшення соціальних норм, це дозволить їм на малозабезпечених родинах скоротити декілька мільярдів гривень видатків. Є цікава статистика, ще декілька років тому в Україні майже сім мільйонів родин отримували субсидії, зараз станом на 1 червня таких родин залишилося 2,5 мільйона. Тобто понад вдвічі було скорочено кількість тих, хто має право на отримання субсидії й влада тримає курс, щоб і надалі економити за рахунок субсидій бюджетні гроші», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що правила видачі та нарахувань постійно змінюються.

Також раніше для Знай.ua Завальнюк розповідала, що грошей на пільги населенню в бюджеті немає.