Фінансист Сергій Фурса у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» розповів, як повинна проходити тарифна політика. На думку експерта, зниження ціни на електроенергію – це популізм.

«За наші гроші можна знизити нам тарифи, тому мова йде про ціну на електроенергію для населення, яку знизили з 1,68 до 1,44 грн: це для тих споживачів, які споживають менше ніж 250 кв. Це зниження дійсно відбудеться – це дуже погане популістське рішення», - зазначив Фурса.

За словами експерта, будь-який популізм є негативним, тому що і зараз тарифи для населення нижче собівартості і будь-якого ринкового рівня. Як зазначив фінансист, за будь-яке зниження тарифів завжди хтось платить.

«Платимо ми всі з вами, тому що це все робиться за рахунок держкомпаній. Тарифи здорової людини: тарифи ринкові, всі отримують однакову ціну, високу і вище, ніж ми звикли, але для тих, для кого це боляче, вони отримують субсидії. В результаті держава адресно допомагає бідним людям і не допомагає багатим», - сказав Фурса.

На думку експерта, субсидії не повинні нараховуватися багатим людям, тому що таким чином бідні платять за багатих.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Фурса сказав, що у Китаю за плечима тридцять років економічного зростання.

Також Знай.ua публікував заяву Фурси: Заможні верстви населення не повинні отримувати від держави пільгову ціну на електроенергію.