Про це пише портал Коментарі.

До заключного етапу на цю посаду вийшли три кандидати: екс-регіонал, член наглядової ради Нацбанку, який проходить у кількох кримінальних справах Василь Горбаль, голова Державної фіскальної служби Вадим Мельник і прокурор офісу генпрокурора Аттіла Ковчу.

За словами голови комісії з відбору директора Бюро Тимофія Мілованова, відповідне рішення щодо кандидатур, що вийшли у фінал, було прийнято за підсумками співбесіди, в ході якої фіналісти набрали найвищу кількість балів.

Відзначимо, що в ході проходження всіх етапів конкурсу, один з кандидатів - Василь Горбаль встиг засвітитися в ряді гучних скандалів. Так, члени громадської організації "Суспільство майбутнього" зверталися в правоохоронні органи, Офіс президента, Кабінет Міністрів, Верховну Раду, Нацбанк з фактами, які свідчать про те, що Горбаль, в свою бутність народним депутатом від «Партії регіонів», будучи главою «Укргазбанку», причетний до шахрайських схем за виведенню сотень мільйонів гривень з фінустанови, які він, за даними громадських діячів, розмістив в російському ВТБ-банку.

В ході прес-конференції представники громадської організації висловили здивування, як Горбаль, який має дві кримінальні справи за фактом шахрайства, може претендувати на посаду голови Бюро і припустили, що хтось навмисне підставляє таким чином президента України Володимира Зеленського для того, щоб завдати шкоди іміджу країни.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Інші кандидати на посаду голови Бюро економічної безпеки працюють у податковій та правоохоронній сферах.

Вадим Мельник – очолює ДФС з кінця 2020 року. У 2014-2016 роках він керував слідчим управлінням Служби, а до цього - працював на різних посадах у податковій міліції.

Аттіла Ковчу – у 2016-2020-му працював завідувачем відділу правового забезпечення Українського інституту експертизи сортів рослин. У липні 2020 року став прокурором офісу генпрокурора.