Фінансист Сергій Фурса у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» розповів про субсидії. За його словами, субсидії не повинні даватися багатим.

«Субсидія – це адресна допомога. Дійсно, субсидія це гроші платників податків. Субсидія це адресна допомога, припустимо, що це 5, коли ви неадресно допомагаєте, то ви на цю допомогу витрачаєте 20», - зазначив Фурса.

На думку експерта, субсидії не повинні даватися всім, тому що багатьом ця допомога просто не потрібна. Як зазначив Фурса, коли держава дає субсидії всім, то витрати стають набагато більшими, адже допомога повинна йти адресно – реально нужденним.

«Навіщо з наших з вами податків допомагати бабусі з Конча-Заспи? Я не розумію. Я розумію, чому я повинен допомагати бабусі з хрущовки і витрачатися на її субсидії. Звідки беруться субсидії насправді? Держкомпанія заробляє прибуток, коли продає за ринковою ціною, цей прибуток йде в бюджет і цей прибуток розподіляється на субсидії, школи, дороги і садочки», - сказав фінансист.

Експерт навів у приклад багату бабусю з Конча-Заспи: вона більше споживає електроенергії і платить за заниженою пільговою ціною. Як зазначив фінансист, таким чином бюджет отримує менше грошей, тому що грошей, які повинні піти транзитом через держкомпанію, яка приймає платіжки, виплачується менше.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Фурса сказав, що у Китаю за плечима тридцять років економічного зростання.

Також Знай.ua публікував заяву Фурси: Заможні верстви населення не повинні отримувати від держави пільгову ціну на електроенергію.