Як йде в Україні реформа освіти? Свою думку про це у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює ректор Національного університету біоресурсів і природокористування Станіслав Ніколаєнко.

«Це не реформа освіти, реформа – це зовсім інше. Я вважаю, що сьогодні потрібно припинити будь-яку балаканину про реформи. Потрібно одне: чітко і якісно виконувати закон. Є більш важливі фактори, ніж реформа: наявність команди, бажання працювати, ліквідація всіх наявних недоліків. Про це свідчить досвід чотирьохсот провідних компаній світу. А у нас такі реформи, що до цього часу не перемогли ні корупцію, ні головотество», - говорить учений.

На його думку, в ході реформ першорядне значення надають зовсім не тим факторам, яким слід.

«Зараз вводять іспит зі знання державної мови для чиновників. Звичайно, я за те, щоб чиновники добре розмовляли українською, але головне, що потрібно від них – це професіоналізм. Та й на моральні якості варто звертати увагу. Можна досконало володіти українською мовою та бути повним мерзотником. А в окопах на Донбасі україномовний і російськомовний їдять з одного казанка», - нагадує Станіслав Ніколаєнко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, у Верховній Раді висунули ініціативу реорганізації роботи ректорів вишів.

Також Знай.ua повідомляє, що політолог Михайло Чаплига заявив про деградацію української освітньої системи.