Фахівець з міжнародно-правових питань та дипломат Вадим Трюхан у програмі “My.ua” з Катериною Павлової розповів, для чого Російська Федерація видає паспорти на території тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Вадим Трюхан розповів, навіщо Росія проводить паспортизацію українців на території ОРДЛО.

“Вони намагаються таким чином гібридно відповісти на запит з боку тих колаборантів, які хочуть в Росію. Що от, ви тепер в Росії. Але вони не в Росії, вони в Україні. Але вони стають поступово таким, чужорідним тілом на нашій території. На жаль, це так”, - сказав Трюхан.

Він зазначив, що російські представники заявили, що видали понад 600 тис. паспортів українцям, що проживають на тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. При цьому, на вибори зареєструвалось лише близько 2 тис.

“Тому що ті, хто отримують паспорти, вони намагаються моментально кудись виїхати в Росію. Фактично, це перепустка в російський “рай”. Це ми сміємося, російський “рай”, а насправді для цих людей це єдиний вихід якимось чином виборсатися з тієї життєвої ситуації, в яку їх поставила та ж сама Росія”, - додав дипломат.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За його словами, для Росії необхідна паспортизація українців, щоб вони могли заявляти, що захищають своїх громадян та вести бойові дії.

“Росія, це така держава, яка вміє створювати кризи, і яка може їх підживлювати. Не роками, а десятиріччями”, - підкреслив Вадим Трюхан.

Як повідомляв Знай.ua, експерт заявив, що Росія розчарувалася в Мінських угодах і змінила свою стратегію щодо Донбасу.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що радник глави УЗ Юрика викритий у торгівлі вугіллям з ОРДЛО.