Спікер Тристоронньої контактної групи, позаштатний радник голови Офісу Президента України з питань стратегічних комунікацій у сфері нацбезпеки та оборони Олексій Арестович у програмі «Ще не вмерла UA» Євгена Рибчинського розповів про залаштунки візиту українських дипломатів до Вашингтону.

«Головним був Єрмак, тому що це керівник Офісу Президента, він представляв Президента України. Єрмак спілкувався за протоколом переважно з Салліваном, радником з національної безпеки. Ця посада дуже висока, він безпосередньо спілкується з президентом і визначає політику значною мірою. Відповідно, у Кулеби візаві є Блінкен. Тому що керівник Держдепу – це фактично міністр закордонних справ Сполучених Штатів. Оборонна сфера, енергетична сфера, безпекова сфера і політична, питання безпеки Чорноморського регіону, Азовського, морська безпека, безпека Східної Європи, Європи як такої», - пояснює він.

Арестович постійно переписувався з Єрмаком, коли той був у Сполучених Штатах. За його словами, справи йшли успішно.

«На обличчі були правильні емоції, зважаючи на те, що він добився, щоб пані Меркель приїхала сюди 22 серпня. Ті, хто казали, щоб Україну виключили взагалі – вони не зовсім праві були», - підкреслив Арестович.

Він також прокоментував принизливі вислови стосовно ролі голови Офісу Президента.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«Люди не помиляються, вони свідомо це роблять. Вони прекрасно знають, хто такий Єрмак, і взагалі, керівник Офісу Президента. Але вони так намагаються принизити. Єрмак – це найбільше зло, як вони вважають, взагалі шпигун і так далі. А коли питаєш: як Салліван зустрічався зі шпигуном, російським? Американські спецслужби про це не знають? Хоча, за їхньою логікою, і Салліван теж шпигун, а заодно і Байден з Блінкеном. Це збір російських шпигунів у Вашингтоні.

Знай.ua повідомляв думку Рибчинського, що Путін готує критичні часи для України та світу.

Також Знай.ua повідомляв, що Рибчинський схвально прокоментував поїздку президента України на острів Зміїний.