Політик, журналіст, поет і композитор Євген Рибчинський вважає, що найближчим часом Україну можуть очікувати серйозні випробування. Про це він розповів у своєму блозі «Ще не вмерла», коментуючи стосунки між Україною, Росією та США.

«Не знаю всього аспекту питань, які обговорювали Кулеба і Блінкен, але очевидно, що основним було питання долучення США до Нормандського формату і неможливості виконання угод, підписаних Кучмою і Зурабовим у Мінську у вересні 2014 року. Напевно, сторони знайшли якийсь консенсус, і це теж очевидно, зважаючи на нищівну критику Байдена всередині самої Демократичної партії напередодні парламентських виборів 2022 року, і катастрофічних наслідків ратифікації угод з боку президента Зеленського», - каже він.

Рибчинський вважає, що у цій патовій ситуації обом сторонам краще мати спільну позицію. Інакше зустріч у Вашингтоні 30 серпня може обернутися скандалом.

«Багато критики в мережах було стосовно того, чому до Вашингтону полетів Єрмак. Адже його посада де-юре не є політичною. Глава Офісу Президента – це, як вважають критики Зеленського, всього лише офіс-менеджер Президента. Ну, за тією ж логікою тоді і секретар Держдепу – це офіс-менеджер Держдепартаменту, а секретар РНБО взагалі – писар і канцелярист. Тупо і примітивно», - каже він.

Цілком логічно, на його думку, що президент відправляє разом з главою МЗС голову свого Офісу, бо є питання, які не можуть звучати з вуст міністра іноземних справ, і навпаки, цілком органічно звучать з вуст правої руки Президента.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

«Це і санкції проти олігархів, і консультації щодо антикорупційних органів України, і питання референдуму й енергетичної безпеки, і можливих позачергових виборів. Чому б і ні? Це так звана кулуарна дипломатія. А ще я переконаний, і Кулеба, і Єрмак наполягали на призначенні Повноважного Посла Сполучених Штатів в Україні. Адже в критичні моменти завжди потрібна відповідальна особа, а не тимчасовий повірений. А критичні часи, як ми розуміємо з поведінки Путіна, можуть бути далеко не за горами», - робить висновок Рибчинський.

Знай.ua повідомляв, що Чубаров вірить у здоровий глузд більшості росіян: «Зберуть розум у своїй голові і визначаться щодо свого спасіння».

Також Знай.ua повідомляв, що Рибчинський попередив про приховану небезпеку російської пропаганди: «Адже війна триває, вона скрізь».