Співробітник Управління держохорони України побив танцюриста. Цю ситуацію прокоментував політик, медіа-менеджер і журналіст Євген Рибчинський у програмі «Монолог. Ще не вмерла».

Ведучий повідомляє про інцидент, який стався 1 серпня: співробітник Управління держохорони України побив танцівника балету співачки Надії Дорофєєвої. Він підкреслює, що ситуація відбулася вдень у центрі міста серед прохожих, що чітко зняли камери. Рибчинський конкретизує, що танцюриста раптом вдарили у підборіддя, він впав, ударившись головою, а тоді вже непритомний отримав ще й копняка.

На думку політика, ця ситуація не така проста, як видається на перший погляд. «Начебто «битовуха», буває, особливо на Троєщині. Але удошник накинувся на артиста тільки тому, що той – гей і носить сережку у своєму вусі», - пояснює Рибчинський.

Водночас журналіст підкреслює, що інцидент висвітлили і на американських, і на європейських телеканалах. Як він зазначає, якщо раніше Росія говорила лише про русофобію в Україні, то тепер отримала нагоду заявити й про гомофобію. «Адже війна триває, вона скрізь», - нагадує експерт.

Рибчинський пояснює, що будь-який випадок побиття представника національної, сексуальної чи іншої меншини співробітником державних органів свідчить про недемократичність і нетолерантність країни. За словами ведучого, чинячи злочин перед камерою, людина прекрасно усвідомлює, що це покажуть на телебаченні. А відтак політик не вважає інцидент із танцюристом випадковим. «Це вже зовсім інший розклад. Знаючи закони пропаганди, можу сказати: ця ситуація не спонтанна», - підкреслює він.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Рибчинський розповів, що означає для України вбивство білоруського опозиціонера Шишова.

Також Знай.ua писав про те, що Кочетков пояснив, чому Україні потрібна цивілізована диктатура.