Політик, медіа-менеджер і журналіст Євген Рибчинський розповів у новому випуску програми «Монолог. Ще не вмерла» про те, що означає для України вбивство білоруського опозиціонера Владислава Шишова.

Він зазначив, що громадська організація «Білоруський дім в Україні», яку очолював Владислав, по суті, була службою контррозвідки у вигнанні. І тепер ця служба опинилася без керівника.

«Колишній лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош вважає, що вбивство Шишова є кроком до повномасштабного вторгнення регулярних російських військ в Україну. Така собі зачистка тилу ворога перед наступом. Я ж вважаю інакше. Так само як білорусам у 2021 році, у квітні 1979 року було вбито видатного українського композитора Володимира Івасюка. КДБ його повісило на дереві в парку, тільки не у Києві, а у Львові. І виглядало це так, що теж ніби суїцид», - каже він.

На думку Рибчинського, чергове зухвале вбивство – це справа рук КДБ.

«Це зроблено з метою залякати всіх, хто вважає, що Україна може бути притулком для політичних біженців. Це повішення – чергова спроба продемонструвати, передусім, Заходу, що Україна була і залишається під тотальним контролем Росії та її спецслужб», - міркує він.

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Рибчинський каже, що наймані вбивці продовжують пильнувати кожен крок білорусів, які обрали Україну місцем для втечі.

«Білоруська опозиціонерка Тимановська, що збігла з олімпіади в Токіо до Польщі, не має тепер спати спокійно, поки її дитина і чоловік знаходяться у Києві. Адже кілери, які цинічно і нахабно повісили білоруського активіста у столичному парку, все ще знаходяться в українській столиці, серед мільйонів таких же киян як я і ви», - робить висновок він.

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков розповів про модель розвитку України «за домовленістю»: «Захід – ідейні люди, ви займаєтесь духовними справами».

Також Знай.ua повідомляв, що Лановий назвав економічні помилки незалежної України.