У програмі Євгена Рибчинського «Ще не вмерла» аналітик, політтехнолог, іміджмейкер, ексзаступник керівника пресслужби президента України Олександр Кочетков заявив, що з безвихідного становища Україну виведе лише цивілізована диктатура.

Кочетков радить Україні вводити цивілізовану диктатуру чим скоріш. «Диктатура в моєму розумінні – це рішучість, послідовність, наполегливість і швидкість», - підкреслює він.

Експерт пояснює, що немає українського Ататюрка, немає відповідного середовища, на його зростання потрібен час. «Це ж не так просто, що він звідкись із Марсу прилетів, тарілка сіла біля Бесарабки, він з неї вийшов – і оце національний лідер», - іронізує Кочетков. Принагідно він згадує політичні ілюзії українців за Ющенка, який також висловлював гарні ідеї і виглядав замріяним у державу. «Але все робити треба руками, а не тільки словами», - зауважує гість програми.

Отже, Кочетков підсумовує, що в Україні варто встановити цивілізовану диктатуру. Водночас він пояснює, за яких умов має працювати така система: публічно обмежений термін, гарантія зовнішніх партнерів, втілення обіцянок. Також, підкреслює аналітик, потрібно не домовлятися з тими, хто обіцяє деолігархізацію, а вести цілеспрямовану боротьбу за їхнє віддалення від бюджету. «Боротьбу з незаконним збагаченням – розбиратися, чому в цих прокурорів, цих слідчих такі маєтки», - констатує Кочетков.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков заявив, що прийшов час політиків рівня Лі Куан Ю.

Також Знай.ua писав про те, що Кочетков назвав українську владу рейтингозалежною.