У програмі «Що далі?» на каналі Знай 24 політолог Руслан Бортник розповів, чому, на його думку, Кримська платформа близька до провалу і за її результатами не буде можливості прийняти істотне політичне рішення.

«Саміт - це формат глав держав, які повинні приїхати і прийняти політичне рішення. І на цей саміт не приїжджає жоден з глав держав Великої сімки. Більш того, навіть жоден з Великої двадцятки. Жодного», - каже Бортник

Він зазначив, що на Кримську платформу приїжджають тільки глави держав з країн колишнього Радянського Союзу, а також скандинавських країн - наприклад, Фінляндії та Швеції. Політолог додав, що не приїдуть глави держав Німеччини і США, але це було очікувано, оскільки вони сьогодні перебувають в переговорному процесі з Росією, який не хочуть зривати.

Бортник акцентував, що не буде також глав держав Британії та Туреччини, хоча на останню покладалися великі розрахунки щодо, наприклад, кримськотатарського чинника.

«Замість саміту ми отримуємо міжнародну конференцію, на якій можна обговорювати широке коло питань, які цікаві і актуалізують проблематику Криму, але яка не здатна прийняти політичне рішення про нові санкції, нові формати співпраці, нові формати підтримки України. Тому що рівень політичного представництва на ній невисокий», - заявив Бортник.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Решмеділова пояснила, чому Меркель їде в Україну за день до Кримської платформи.

Також Знай.uа писав, що Чаплига розповів, що скаже Меркель по приїзду в Україну.