У новому випуску програми «in. KYIV» з блогером Катериною Павловою голова асоціації ЖБК та ОСББ Костянтин Киричук розповів, що ОСББ – це як держава в мініатюрі.

Киричук розповів, що ОСББ створюються з метою об'єднати мешканців в якісь громади, які могли б далі будувати і розвивати інфраструктуру. Це те, що має природно народитися, вважає він, а не штучно бути навчено. Це соціальний ліфт, який повинен підняти людей і зробити з них якісних управлінців, впевнений він, людським ресурсом, тому що наше місто Київ багате історією, яку робили великі люди, а будинок це хороша платформа, щоб почати об'єднувати людей.

«Створення ОСББ – це як голосування за президента і для того, щоб створити ОСББ, потрібно оповістити всіх мешканців, грубо кажучи, сказати, що будуть вибори. Всі повинні про це знати відповідно до законодавства України, всі повинні за це розписатися, потім потрібно вибрати правління, як Кабінет міністрів в кількості п'яти - семи людей. А потім з цього правління потрібно вибрати голову правління, тобто президента. Після цього більшістю будинку прийняти бюджет і скласти кошторис», - розповів він.

Киричук сказав, що далі приймається план дій з розвитку будинку і все це приймається 51% квадратних метрів житла відповідно до законодавства.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Титикало, що в Україні є глобальне зубожіння населення, яке призводить до заборгованості за комунальні послуги.

Також раніше для Знай.ua Негур розповідав, що об'єднання співвласників багатоквартирного будинку - це, безумовно, добре.