Який урок Україна могла б отримати від афганських подій? Свою думку про це у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює експерт з питань оборони та безпеки Олег Старіков.

«Головний урок Афганістану такий: в разі зовнішньої загрози воювати за тебе ніхто не буде. Ми воюємо – нам будуть допомагати, ми не воюємо – нам допомагати не будуть. Ось наочний приклад: Україна віддала Крим без єдиного пострілу, і нікому в Європі це не було цікаво. Так, є Кримська платформа – але це процес, а результату не видно. А ось на Донбасі все інакше: там ми воюємо, і нам надають допомогу. Інший афганський урок пов'язаний з корупцією. Всі знають, якою вона була в Афганістані, і саме тому населення в основному підтримувало не владу, а талібів. Практично всі гроші, які давали американці, йшли місцевим князькам, а до народу нічого не доходило. І якщо українська влада не візьме до уваги долю влади афганської, то ризикує повторити її», - вважає гість програми.

На його думку, головна причина протестів в Україні – це не формула Штайнмаєра і тому подібні політичні чинники, а зростання розриву в доходах і зубожіння населення.

«У державі повинна бути справедливість. Якщо в Україні не буде справедливості, вона може стати другим Афганістаном. А зараз все йде до цього», - резюмує Олег Старіков.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, політолог Максим Ялі вважає, що Китай і РФ допоможуть талібам легітимізувати себе на міжнародній арені.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку експерта Іллі Куси, падіння Кабула показало глибокі прорахунки американців.